Kasariestetiikka puntarissa

Vuorossa jälleen kulttuuria! Olen aiemmin tuonut esille diggailevani kasariheviä lähes yli kaiken. Malliesimerkki kasarihevin täydellisyydestä ja huippuunsa hioutumisesta kaikkinensa on Iron Maidenin The Number Of The Beast, joka täyttää musiikillisesti kaikki ne määritelmät, joita hyvälle heville voi antaa.

Sen lisäksi että musa kestää aikaa kuin vuori, on syytä kiinnittää huomiota musiikkivideoon. Kyseinen pläjäys kun edustaa estetiikaltaan täydellisesti sitä samaa linjaa jota hevi musana parhaimmillaan edustaa – rajoja rikkovaa näkemyksellisyyttä ja sen kaltaisilla kulttuurillis-symbolisilla kuvastoilla leikkimistä, joihin kukaan muu ei halua koskea.

Se mikä oikeastaan entisestään korostaa moisen toimivuutta on 2010-luvun hipsteriyden myötä noussut suhtautuminen aiheeseen, eli ironia. Jos et pysty käsittämään teosta, on turvallisinta suhtautua siihen ironisesti. Kaikesta erottautumisen halustaan huolimatta hipsteri onkin itse asiassa mitä suurin konformisti, koska ei halua vaivata päätään kulttuuristen ilmiöiden ymmärtämiseksi, tai toisaalta jäädä kiinni siitä, että sattuisi diggaamaan jostain mitä pidetään omissa porukoissa arveluttavana.

Jälleen kerran, hevi puhtaimmillaan välittää sen laatuista tekemisen tapaa ja estetiikkaa, joka erottaa jyvät akanoista. Iron Maidenin video toimii samalla tavalla kuin julkaisunsa aikoihin yli 30 vuotta sitten, mutta eri syystä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s