Kiakkopomon harhalaukaus

Hiljattain uutisoitiin, että suomalaista jääkiekkobisnestä pyörittävä Kalervo Kummola yritti estää oikeusteitse kirjan Kummolan kääntöpiiri – Urheiluviihteen kulissien takaista peliä julkaisun. Poskelleenhan se meni, koska vaikka Kummolan ruuti oli kuivaa ja julkaisuprosessiin puututtiin tomerasti, tuli Helsingin käräjäoikeudelta hylkäävä päätös hänen ja Jääkiekkoliiton tekemälle ennakkosensuurihakemukselle. Käsittämättömäksi edelleen jää, miksi Kummola ja Jääkiekkoliitto lähtivät näin älyttömään hankkeeseen.

Ensinnäkin, jos kukaan ei olisi nostanut sen suurempaa meteliä tästä aiheesta, olisi ainakin oma mielenkiinto jääkiekkoilua ja sen kulissibisnestä koskevaa kirjaa kohtaan ollut melko vähäistä. Nyt kun Kummola & kumpp. lähtivät näin aktiivisesti kampittamaan julkaisua, tulee mieleen kaksi johtopäätöstä: 1) kirjassa on oltava jotain poikkeuksellisen törkyistä ja mielenkiintoista, joka oikeasti ansaitsee tulla julki, ja 2) kirjassa väitetty pitää paikkansa. Miksi muuten sen julkaisua yritettäisiin torpata?

Toisekseen, miksi Kummola ja Jääkiekkoliitto edes kuvittelivat, että kirjassa oleva tieto jäisi tulematta ilmi vaikka sen virallinen julkaisu voitaisiinkin (ainakin jollain aikavälillä) estää? Internetin ja sähköisen julkaisemisen aikakaudella teoksen kova ydin olisi pomminvarmasti löytänyt tiensä julkaisuuden parrasvaloihin joka tapauksessa.

Nyt kirjan ympärillä oleva kohu todennäköisesti nostaa kiinnostuksen sitä kohtaan pilviin ainakin niissä puitteissa, mitä moinen kirja nyt voi kiinnostusta herättää. Itse ainakin aion sen lukea, vaikken jääkiekosta piittaa tuon taivaallista.

Todennäköisesti selittelyjä ja jälkipeliä tästä asiasta tullaan kuulemaan ja käymään. Nähtäväksi jää, miten valtamedia ottaa tilanteesta kopin, vai onko Kummolan verkostot sellaisilla vesillä, että aiheesta mahdollisuuksien mukaan kohteliaasti vaietaan.

Onnittelen kiakkoilijoita onnistuneesta kirjan markkinointikampanjasta ja jään toivomaan tälle varmasti hienolle julkaisulle suurta menestystä!

2 kommenttia artikkeliin ”Kiakkopomon harhalaukaus

  1. Elisa

    Hei Rötösherranen esittämäsi 2 kysymystä osuvat naulan kantaan,hyvä!
    Luetaan kirja ja etsitään se edellinenkin;Harkimoiden Hattutemppu, jonka myynti torpatiin ja odotetaan mitä tämä todella tuo tullessaan….Totuus,on ensimmäisenä toivelistalla ja vastuuseen vääryyksien tekemisestä heti seuraavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s