Jakautuuko Suomi?

Koneen säätiö järjesti 16.-17. toukokuuta 2014 seminaarin nimeltä Jakautuuko Suomi? Tarkoitus oli keskustella siitä, onko yhteiskuntatieteilijöillä hampaita tarttua ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, osaavatko tai pystyvätkö journalistit viemään yhteiskuntatutkimuksesta tietoa eteenpäin ja toisaalta, milloin tutkimus muuttuu journalismiksi tai päinvastoin.

Seminaarin nimi herätti jo etukäteen aiheellista kritiikkiä. On nimittäin millä mittarilla tahansa selvää, että Suomi jakautuu kohti yhä suurempaa eriarvoisuutta monen muun maan muassa. Seminaarin ensimmäisen päivän esitykset vahvistivat tämän jo melko vankkumattomasti todetun asian, kun tutkijat Suomesta ja Iso-Britanniasta kävivät laskemassa madonlukunsa vallitsevasta tilanteesta ja kehityssuunnasta.

Matti Kortteisen viesti Helsingistä on suorastaan musertava:

Yksi erittäin huomionarvoinen tulkinta tuli London School of Economicsin kriminologian professori Tim Newburnilta. Hän toi esille, kuinka ihmisarvon vieminen ja nöyryyttäminen ovat hyviä keinoja saada ihmiset tilaisuuden tullen mellakoimaan ja rikkoa yhteiskuntarauha:

Päivän aikana kuultiin myös journalisteja kuten Elina Grundström, joka antoi tiiviin tulkinnan siitä, mihin suuntaan suomalaista yhteiskuntaa politiikalla viedään:

Nyt kysytään siis yhä yhteiskuntakriittisempää tutkimusta ja toisaalta halua ja herkkyyttä toimittajilta viedä sanomaa eteenpäin. Nyt jos koska.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s