Kuka saa puhua taloudesta?

Kirjoitin kolumnin Tampereen yliopiston tiede- ja kulttuurilehti Aikalaiseen otsikolla Kuka saa puhua taloudesta? Motiivin kyselylle synnytti havaintoni siitä, kuinka penseästi eräät julkisuudessakin esiintyvät taloustieteilijät ovat suhtautuneet Raha ja talous -blogin talousanalyyseihin ja sen ylläpitäjien julkiseen näkyvyyteen.

Tämä kolumni julkaistaan viimeisessä Heikki Laurinollin päätoimittamassa numerossa. Kaikesta tuulimyllyjä vastaan taistelemisestaan huolimatta Heikki oli aina valmis julkaisemaan kaikenlaisten vastarannan kiiskien juttuja lehdessä ja suhtautui ajatukseen pidemmästäkin yhteiskuntakriittisestä kolumnisarjasta erittäin myönteisesti.

Heikki ei jättänyt viimeisessä pääkirjoituksessaan epäselväksi, millaista tällaisen linjan pitäminen on hänen näkökulmastaan ollut Tampereen yliopistossa. Myös Juha Suoranta kirjoitteli aiheesta blogissaan, joka taustoittaa hieman pidemmällekin tilannetta. Saa nähdä mihin suuntaan Aikalainen tulee nyt menemään.

3 kommenttia artikkeliin ”Kuka saa puhua taloudesta?

  1. Hei Tiina,

    ja kiitos kommentista! Minä uskon, että lehti on hyvissä käsissä, sinulla on ollut hyvä ja kriittinen ote juttujen tekemiseen. Minä kuitenkin näen tässä mahdollisuuden, että sinäkin joudut kohtaamaan Heikin kuvailemaa sisäistä painetta yliopiton taholta, johon on tavalla tai toisella mukauduttava. Mutta nähtäväksi jää mitä nyt tapahtuu.

    Paljon tsemppiä sinulle ja ollaahan yhteydessä!

  2. Tiina Lankinen

    Kiitos paljon Olli! Jep, tässä ollaan uuden tehtävän edessä, vaikka työ sinänsä onkin tuttua. Intoa ja ideoita ainakin piisaa lehden kehittämiseen.
    Palataan asiaan ja ollaan yhteyksissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s