En tiedä paljon Pariisista, mutta seuraavat asiat voin sanoa varmana

En tiedä paljon Pariisista, mutta seuraavat asiat voin sanoa varmana:

Pakolaisuudella ei ole automaattisesti mitään tekemistä islamilaisuuden kanssa. Islamilaisuudella ei ole automaattisesti mitään tekemistä terrorismin kanssa. Terroristi-leima ei tarkoita, etteivät yksittäiset iskut liittyisi johonkin laajempaan kriisiin, jonka juuret ja syyt ovat huomattavasti monisyisempiä kuin puhtaana hulluutena näyttäytyvät iskut antavat ymmärtää.

Terroriteot ja vastaavat hulluudet aiheuttavat pakolaisuutta, ei päinvastoin. Suurin osa pakolaisista ja islamilaisista on aivan vastaavia kanssakärsijöitä näistä hulluuksista kuin kaikki me muutkin tavalliset ihmiset.

On halveksuttavaa toimintaa populistisilta poliitikoilta ja muilta vastakkainasettelua lietsovilta vetää yhtäläisyysmerkkejä terrorismin, islamilaisuuden ja pakolaisuuden välille, ja käyttää tilannetta hyväkseen sellaisen politiikan tekemiseen, jolla vain pahennetaan tilannetta.

Kannattaa odottaa erilaisia arvioita tilanteesta ennen kuin antaa välittömille tunteille täydellisen vallan. Kaikki ollaan järkyttyneitä ja hyvityksen tunne on inhimillistä, mutta äkkiväärillä reaktioilla mennään vain syvemmällä hulluuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s